Det er katastrofalt og trist at dette skjer..

 Processed with VSCO with c1 preset

Hallo alle mine fine♡

Her om dagen delte jeg en video på Snapchat (isabelleeriksen) og på Instagram (isabelleeriksen_) hvor det ble vist hvor mye plastikk, dritt og søppel som flyter rundt i havet. Mennesker er fæle og ødelegger faktisk jordkloden! Stakkars dyrene som må leve på samme planet som oss mennesker. Jeg vet ikke engang hva jeg skal si! Det er trist, jeg er sjokkert, men likevel forstår jeg hvorfor det er sånn. Jeg har sett selv hvorfor det er sånn! Jeg har faktisk mottatt meldinger fra folk som mener jeg burde snakke mer om dette og fått spørsmål om jeg kan skrive litt om det. Og ja, så klart kan jeg og vil jeg det!

Vi er fremtiden. Vi kan endre fremtiden. Vi kan gjøre det bedre for mennesker, dyr og planeten vår. Vi har bare en planet og den kommer ikke til å vare for alltid. Det vet vi alle, men vi kan gjøre veldig mye for å hjelpe og gjøre planeten vår bedre. Miljøet er virkelig noe det har vært mye snakk om i det siste og egentlig veldig lenge, det er det en grunn til. Likevel føler jeg ikke folk bryr seg eller prøver å gjøre en forandring!

I det siste og spesielt etter at jeg så den videoen har jeg lagt veldig godt merke til hvor mye unødvendig plastikk og slike ting som faktisk blir unødvendig brukt og kastet. På restauranter for eksempel, da får vi et nytt sugerør for hver gang vi får ny drikke. Servitørene sparer ikke akkurat på sugerørene. I butikken blir det brukt flere plastposer enn nødvendig! Ikke greit. Hvorfor bryr liksom ikke folk seg nok? Greit nok at dette ikke kommer til å gå utover oss som lever nå, (mest sannsynlig ikke hvert fall, jeg vet ikke jeg er ingen forsker eller astronaut) men det kommer til å gå utover de uskyldige menneskene som kommer etter oss..

Det er heller ikke veldig koselig å gå rundt i gater hvor det spredt masse søppel, og det er helt klart ikke noe koselig å lese og se videoer av havet og strender som er stappet fulle med masse søppel. Disse strendene var en gang i tiden helt nydelige steder, helt til vi kom å ødela det.

Flere steder i verden er det helt katastrofalt og vi kan faktisk være en del av å endre det. Tenk hvor stor forskjell det hadde blitt i verden om alle bare hadde gjort en liten ting hver. Plukket opp en plastikk flaske på veien og kaste den ordentlig, droppe sugerør på restaurant, droppe pose på butikken, kaste ting i søppelbøtta i stedet for på bakken, pante flasker, rydde etter deg selv ute i naturen. Hadde alle bare gjort dette hadde det blitt en stor forskjell. Folk vet det, men likevel føler eg det er svært få som faktisk prøver.

Jeg utfordrer DEG til å faktisk tenke litt på dette hver dag og gjøre en liten forskjell. Jeg skal love deg at du kommer til å føle deg så mye bedre etter at du har gjort noe bra! Dette er hvert fall noe jeg har begynt å tenke på. Det er ikke mye jeg ber deg om eller gjør, men de små tingene man gjør kan utgjøre stor forskjell. Tenk på det og ikke vær så egoistisk.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg