Ting jeg skulle ønske jeg visste for fem år siden + TIPS TIL UNGE

Hallo alle sammen♡

Jeg har ofte tenkt det at jeg skulle ønske jeg visste det jeg visste idag for fem år siden. Selvom man tror man vet alt og tror man alltid har rett når man er ungdom så gjør man ikke det. Det er nok veldig mange som har det slik jeg hadde det og tenker akkurat det samme som meg. Derfor tenkte jeg å skrive noen punkter over hva jeg skulle ønske jeg visste da jeg var yngre. Dette blir jo også noen tips til unge i dag. 

Vær hyggelig å snill mot alle. Når man er ung har man som oftest masse hormoner rundt å går. Da er det ofte lett å virke litt frekk og sur. Jeg var som alle andre ungdommer også slik. Jeg vil ikke si jeg var slem mot noen, for det var jeg ikke. Jeg skulle bare ønske jeg var blid og hyggelig mot alle hele tiden. Når jeg ser tilbake på dette nå skulle jeg virkelig ønske jeg var hyggelig å snill mot absolutt alle, det kan faktisk ha noe å si noen år etterpå! Plutselig så er en du har vært frekk med på gaten sjefen i den nye jobben din haha.. Ikke at det har skjedd med meg, men det kan jo faktisk skje!

Er det noe som plager deg, så snakk om det til noen. Jeg er en person som ikke snakker så veldig om mine problemer til noen. Jeg syntes det er vanskelig og jeg føler meg ikke komfortabel med å snakke om mine problemer til andre. Nå har jeg skjønt det at det er mye bedre å prate om problemene sine med noen man stoler på. 

De som er mest populære på barneskolen er mest sannsynlig ikke det senere i livet. Jeg var ikke en av de mest populære på barneskolen, jeg var faktisk en av de som var minst populær og ble utsatt for mobbing. Jeg gikk rundt og var redd på barneskolen, jeg var redd for andre barn og hva de kunne finne på å gjøre med meg. For det skjedde at de gjorde ting fysisk. Et par år senere og nå idag er jo ikke disse noen jeg ser lenger og godt er det. Folk har også forandret seg veldig, noe som også er positivt. 

Verre ting kommer til å skje. Det er ofte man tenker kun der og da og tror at et problem på ungdomsskolen er verdens undergang. Sånn tenkte jeg også, og jeg vet jo nå at det ikke er sant. Verre ting kommer til å skje i livet og en liten krangel med en venninne eller et problem på ungdomsskolen er ingenting om noen år. 

Lev livet og ikke stress over ting. Ungdomstiden går utrolig fort og idag skjønner jeg ikke hvor tiden har blitt av. Plutselig anses jeg som voksen, selvom jeg ikke føler meg voksen i det hele tatt. Det er veldig mange som stresser med å bli eldre og stresser med å bli voksen, jeg gjorde også det. Jeg kunne ikke vente til jeg ble 18-21 år, og nå som jeg er det skulle jeg gjerne tatt en tur tilbake i tid haha.. Det å være ungdom er den beste tiden i livet, ikke stress med å bli voksen!

Ikke bruk penger på tull. Spar heller penger. Jeg husker jeg kjøpte meg så meg så mye tull da jeg var yngre. Jeg kjøpte alt mulig som jeg hadde lyst på der og da. Nå er jeg mer sånn at jeg skal være 100% sikker på at jeg vil ha noe før jeg faktisk kjøper det. Jeg skulle ønske jeg var mer sånn før for tenk alt det jeg faktisk har kjøpt meg som jeg aldri har fått brukt for. Jeg skulle heller spart penger til noe jeg virkelig hadde lyst på! 

Vær flink på skolen. Noe av det viktigste er faktisk skolen. Selv var jeg ikke verdens dårligste på skolen, men jeg var heller ikke verdens beste. Jeg var en av dem som var midt på treet og egentlig ikke brydde meg så veldig om skolen. Jeg leste lite til prøver og gjorde aldri mitt aller beste. Når jeg tenker tilbake på dette nå skulle jeg virkelig ønske jeg leste mer og brydde meg mer om skolen for tenk hvor fine karakter jeg faktisk hadde hatt om jeg leste og brydde meg. Ikke det at skolen er alt, man kan bli noe selvom man ikke har topp karakterer. Men det er som oftest et pluss å ha fine karakterer og er/ var skoleflink!

Det er ikke kult med røyk, snus, og dop. Det er alltid en eller annet som begynner å røyke og drive med dop veldig tidlig. Sånn er det nok på de fleste skoler, og det er jo ikke kult i det hele tatt! Jeg var ikke en av disse, men jeg la veldig godt merke til at folk drev med røyk og det hendte jeg også fikk tilbud på dette på skolen. Jeg takket alltid nei til dette på barne og ungdomsskolen, men det endte jo med at jeg begynte å snuse etterhvert. Nå har jeg heldigvis klart å slutte! Hadde jeg visst for fem år siden at jeg kom til å slutte med snus og at det egentlig ikke er noe kult og det bare ødelegger for deg hadde jeg nok heller aldri prøvd. Nå tenker jeg bare på alle pengene som faktisk har gått til snus. 

Gruppepress, nei er nei. Gruppepress er noe som er et stort problem for de fleste. Det er veldig mange som blir utsatt for dette og som faktisk ikke tør å stå imot. Selv har jeg aldri blitt presset sånn veldig til noe, men det hendte det var noen ubehagelige hendelser! Jeg skulle bare ønske jeg visste da hvor tøft det faktisk er å si nei og hvor kult det faktisk er å stå på sitt og være seg selv. NEI ER NEI!

Stol på foreldre, og vær åpen med dem. Jeg skulle ønske jeg var mer åpen med mamma! Jeg hadde aldri noen store hemmeligheter for mamma, men jeg skulle ønske vi pratet mer om forskjellige ting. Kanskje om jeg hadde vært mer åpen og fortalte ting til mamma, kanskje jeg også da hadde fått lov til mer. Det er veldig mange som er redde for å fortelle ting til foreldrene sine og det er absolutt ikke bra. Drar man for eksempel på en fest burde man spørre og fortelle det til foreldrene sine, for tenk om det skjer noe. Tenk om du trenger hjelp eller er nødt til å bli hentet. Da vet faktisk foreldrene dine hvor du er og da kan dem hjelpe deg. Det er mange ganger jeg har gått hjem helt alene når det har vært mørkt ute på kvelden. Det er jo ikke bra! 

Det er kult å være annerledes. Ingen er like og det kan man heller ikke bli. Alle er forskjellige og det er en veldig bra ting. Når man blir eldre er det kult å være annerledes. Det skulle jeg virkelig ønske jeg visste for noen år siden. Jeg har alltid følt meg litt utenfor når det kommer til alt egentlig. Jeg passet liksom ikke inn og jeg prøvde alt jeg kunne å være som de andre. Jeg skulle ønske jeg kunne sagt noe til den 15 år gamle Isabelle. Det ordner seg, alltid! 

Snapchat: Isabelleeriksen

Jeg håper du likte innlegget, gjerne del dette om du likte det! Ha en fin dag videre babes, så blogges vi senere. Ta vare på hverandre, love you all♡

42 kommentarer

Siste innlegg