Isabelle Eriksen  • 06.05.2017
  • |
  • 12:54

Pels og dyremishandling


Hei alle sammen♡


Det er utrolig mange som har kommentert og spurt meg hva jeg syntes om pels. Det er nok pga disse pelsjakkene jeg bruker hele tiden, og jeg skjønner det. Jeg skjønner at dere lurer! Disse jakkene er av struts. Og det jeg vet om det er at strutsen mister pelsen sin, og den blir da ikke mishandlet. Det er det jeg har hørt om denne jakken, jeg vet ikke om det er sant jeg skulle gjerne skjekket dette litt mer opp og lagt meg mer inn i det. Jeg tror ikke jeg vet nok når det gjelder pels til at jeg kan ha noe imot det. Jeg er selvfølgelig ikke for dyremishandling, det syntes jeg er helt forjævlig. Men jeg vet ikke nok om hvor pelsen kommer fra! Jeg skulle gjerne besøkt en sånn pelsgård hvis det finnes i Norge?! Jeg tror rett og slett ikke på videoer jeg ser på nettet, jeg er nødt til å se ting med egne øyne. 
Jeg syntes ikke ett dyr skal måtte lide og ha det vondt i fangenskap eller i verstefall dø, kun for at vi kun skal få en fin jakke. Er det null skade for dyret eller er dyret allerede dødt, da syntes jeg det er greit. Men dyr dør jo også når vi skal ha mat. Så hvis du er imot pels, men allikavell spiser kjøtt er det egentlig noe forskjell? 
Jeg har ikke lyst til å si mer om dette, rett og slett fordi jeg ikke vet nok. Jeg kommer til å gjøre reaserch, kanskje også besøke en pelsgård det har jeg faktisk lyst til. Om jeg gjør det skal jeg prøve å få tatt noen bilder og filmet, hvis det er ønskelig! 
 

Idag er det lørdag og fortsatt helt nydelig vær, så jeg skal nok nedover mot byen en tur og kose meg med venner og noe godt å spise på.

Vi blogges babes♡


XOXO

12 kommentarer

Maja

06.05.2017 kl.14:38

Trist.

Isabelle Er

06.05.2017 kl.15:26

Deam you are so fucking delicious😍😍💖💖 du er bare så søt å deilig å den pels jakka kledde du 😘 😘

Sarah

06.05.2017 kl.18:17

Jeg er sterkt i mot pels, men jeg spiser kjøtt. Det er en ekstremt stor forskjell på kjøttindustri og pelsindustri!

Vet du i det hele tatt hvordan pels lages? Canada Goose-kragen kommer fra kanadagås, hvor de plukker av fjærene på dyrene mens de lever. Det er sånn at fjærene kan vokse ut igjen så de kan bruke samme dyr på nytt og pine det enda mer. Det er helt forferdelig hvordan det foregår, de videoene du har sett er nok sanne, og det er bare naivt å ikke tro på det som skjer på de videoene. Dyrene lever i trange bur med masse andre, får nappet av pelsen sin til de blør og nesten dør, og må leve uten pels til den vokser ut igjen. Synes du fortsatt pels er greit?

Pelsen fra de jakkene du kjøper kommer nok fra utlandet, det samme med pelskragen på Canada Goose for eksempel. Så pelsdyrfarmer i Norge har helt andre rutiner og er kanskje snillere med dyrene, men det er fortsatt helt forjævlig. Hvis du vil vite mer om dyrevelferd angående pels finner du det på peta.org, det er en dyrevelferdorganisasjon. Et besøk på en pelsfarm i Norge er ikke det samme som for eksempel i USA.

Pels er aldri greit uansett. Og ikke sammenlikne det med kjøtt fordi det er to HELT forskjellige praksiser. De dreper ikke dyra før de fjerner pelsen, og det er grov, grov dyremishandling.

A

06.05.2017 kl.23:33

Men dyretestet sminke er greit? - Når alle VET hvor jævlig dyrene lider?

Synes et av de dårlige argumentene i verden er av sorten "hvis du ikke bruker pels, kan du heller ikke spise kjøtt". Det er som å si fuck deg for at du prøver. Man kan ikke gjøre alt rett, og jeg synes det er helt fantastisk at det finnes folk som prøver å gjøre NOE; for eksempel avstå fra pelsbruk, selv om de spiser kjøtt. Tenk hvis ingen gadd å gjøre noe i det hele tatt.

Ella

07.05.2017 kl.06:49

Øøøø, du mener dyr ikke skal leve i fangenskap og at de ikke skal mishandles? Tror du disse ateistene bare går fritt og at tilfeldige folk bare finner litt fjær her og der? Sorry ass, men blir litt feil å si man ikke støtter dyremishandling når du FRONTER det.

Julia

07.05.2017 kl.10:40

Dette er et tema du bør være veldig forsiktig med. Dyr på pelsfarmer holdes i bur hele livet, selv i Norge. Trange bur hvor de ikke har mulighet til å bevege seg og utøve sine instinkter. Noen ganger i året holder pelsfarmer i Norge åpent for å vise at "dyrene har det bra", men da har de jobbet på dagsavis for å kvitte seg med de dyrene som har gnagd av seg selv foten, holder på å miste hodet fordi burkameraten har gnagd så mye på seg selv at han har begynt å gnage på halsen til den stakkaren ved siden av, de har fjernet alt av døde dyr - dyr som har dødd fordi de ikke klarer mer. Pelsbondene fremstiller det bedre enn det er, og akkurat derfor bør man sjekke ut brennpunkt på NRK hvor de har gått inn i ulike farmer med skjult kamera. Der er sannheten. Det er så mye jeg kunne sagt her, men vær så snill å sjekk ut selv. Å besøke en pelsfarm er bare latterlig, man får ikke se en dritt av det som egentlig skjuler seg i industrien.

Jakken du har på deg er nok nappet av strutsen, akkurat som hun oppi her forteller om Canada goose. Jakken er jo ikke laget i Norge, og at en struts mister fjær en gang i blant er helt normalt. Det gjør alle dyr med fjær. Men hvor mange struts tror du de trenger for å lage en jakke når en struts mister kanskje 10-15 fjær om dagen? Tror du de sparer de i flere år? (Ikke meningen å være spydig, sårt tema) Her finnes det nok ingen logisk forklaring på at strutsen mister fjær og thats it - da har de enten mange struts (på tusenvis), eller så lager de en og en jakke iløpet av en måned. Mest sannsynlig er svaret her "nei, den må plukkes av dersom vi skal få nok fjær på kortest mulig tid, slik at det kan produseres hundrevis av jakken".

Canada goose som fortelles om oppi her - fjærene som plukkes av dyrene er de som er inni jakken. Det som er på Canada goose sine hetter er en type ulv som lever i Canada. Ulven bor ute i det fri, men er ikke særlig fri fordi det legges ut fotfeller som knuser alt av bein ulven har i foten sin når han trør i den. I fotfellen kan ulven stå i så mange dager, før de som skal ha pelsen kommer, at han blør, sulter eller tørster ihjel.

Og vær så snill å pass på kommentaren "hvis du er mot pels, spiser du da kjøtt?". Det er det teiteste du kan si, og SÆRLIG når du som du selv sier, ikke vet en dritt om pelsindustrien!!

Det finnes så mange fine jakker som ser akkurat ut som din, men som er dyrevennlig! Og du oppi her med sminken - ingen sminke som selges i Norge testes på dyr, men all sminken som selges til Kina MÅ testes på dyr fordi det er forbudt å ikke gjøre det der. Det vil si at L'Oréal (for eksempel) sender noe sminke til Norge og resten av landene med samme regler uten at det testes på dyr, men så sender de sminke til Kina som må gjennom en prossess hvor det testes på dyr. Det er dessverre en av Kina's (flere) teite regler, og de fleste sminkeprodusebter ville gått konkurs dersom Kina ikke hadde vært kunde lenger (fordi Kina er så store selvfølgelig).

07.05.2017 kl.10:57

https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/mdup11001814/09-12-2014

Geir

07.05.2017 kl.15:21

Maja trist kommentarer .

Sarah å A hvorfor bryr dere så mye pass deres egne saker tenk heller på dyr som har blitt skakt

Synes du er super nydelig å søt i den pels jakka 😍😍💖💖

Isabelle Eriksen

07.05.2017 kl.15:34

Geir: <33

Ano

07.05.2017 kl.18:06

Altså, du tror ikke på disse videoene? Tror du de er konstruert?

26.05.2017 kl.18:41

æ kjenn at innlegget ditt provoser heilt sykt. pelsfarma e nå forbanna tull, om nån skal besøk gården så dekka dem over alt det jævlige og "sannheten bak pelsindustrien", for om folk visste kordan det va så ville ingen kjøpt pelsen. derfor har folk vært inne med skjult kamera å filma kordan dyran lid, kordan det e og da får man se kor grusomt det e. den jakka du har på dæ har mest sannsynlig en hjerteskjæranes bakgrunn! det at du ikke trur på videoan som ligg på nettet e litt merkelig, da alle videoan æ har sett vis kor forferdelig pelsindustrien e mot dyr. her: https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/mdup11001814/09-12-2014 kan du se sjøl, æ begynt å skrik bare med å se introen. les dæ opp.

Sandra

29.05.2017 kl.14:23

Dette er fra NOAH:

Produksjonen av strutsefjær og skinn medfører store lidelser for dyrene involvert. På lik linje med dunindustrien drepes enten dyrene for fjærene sine, eller plukkes gjentatte ganger mens de fremdeles lever noe som er ekstremt smertefullt. Du kan lese mer om dette her: https://investigations.peta.org/ostriches-butchered-hermes-luxury/

Så at du sett å skriv det ikke e mishandling fordi Strutsen "mista" fjæran sine e bare tull. Skjønna ikke kem som har sagt det til dæ fordi det e på bærtur. Hadde æ vært dæ ville æ kasta de jakken, ja dem e fin men bakgrunnen bak dem e hjerteskjæranes og grusom. Det finnes masse fine jakke som dyr ikke har måttet lidd av.

Istede for å kjøp klær med pels som dyr har blitt torturert før, burde du heller "speak for those who have no voice"!

Skriv en ny kommentar

Les mer i arkivet » Mai 2017 » April 2017 » Mars 2017
Designet er laget av Silje Lien
hits